Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre utbildningar på sikt

En bättre service vid Mittuniversitet ska leda till fler nöjda studenter. Ämnet diskuteras när universitetsstyrelsen sammanträdde i Härnösand i måndags.

Annons

Varje år genomför Svensk Kvalitetsindex, SKI, en enkätundersökning för att ta reda på hur studenterna mår och hur nöjda de är med sin utbildning.

När det gäller Mittuniversitetet visade årets undersökning att nöjdheten ligger på en relativt jämn nivå. Men sedan 2009 kan en nedåtgående trend noteras. Tendensen är också att lojaliteten till skolan minskar bland Mittuniversitetets studenter.

När universitetsstyrelsen hade sammanträde i dag diskuterades resultat av undersökningen.

Anders Söderholm, rektor vid Mittuniversitetet, säger att det är viktigt att öka studentservicen för att stunderna ska bli mer nöjda.

– Vi vill kunna bidra med bra service till studenterna. Att studenterna är nöjda är viktigt för vår överlevnad, säger han.

Det är en anledning till att servicecentrum har skapats. Där kan studenter bland annat prata med studievägledare, kopiera papper och komma i kontakt med reception och vaktmästare.

Under sammanträdet diskuteras bland annat också det minskade anslaget som Mittuniversitetet får jämfört med tidigare. Anders Söderholm säger att en mindre budget kommer att resultera i att det blir färre utbildningar och färre studenter.

– Men det kommer inte bli lika stora förändringar nästa år jämfört med hur det har sett ut i år, säger han.

Mer läsning

Annons