Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

En 65-årig Härnösandsbo döms till fängelse i fem månader för sexuellt övergrepp mot en ung flicka. Han döms också att betala 55 000 kronor i skadestånd till flickan.

Annons

Det var i mars i år som flickan var på besök i mannens bostad tillsammans med sin mor. Enligt vad flickan uppgett bad 65-åringen henne att komma och lägga sig bredvid honom i soffan. Han skall då ha stoppat ner handen i hennes trosor och smekt hennes skinkor och underliv.

Mannen förnekar att handlingen varit av sexuell karaktär, men enligt rätten har flickan gett ett mycket trovärdigt intryck i samband med de videoinspelade förhör som gjorts med henne. Även de vittnesmål som lämnats stämmer överens med de uppgifter flickan gett.

Enligt åklagaren ska 65-åringen vid upprepade tillfällen under perioden 2008-2011 gjort sig skyldig till sexuella övergrepp mot flickan. Åklagaren yrkade därför på att mannen skulle dömas för flera fall av övergrepp mot barn. Men rätten anser att när det gäller det tidigare händelserna är uppgifterna så vaga till tidpunkt och händelseförlopp att det inte är styrkt att mannen gjort sig skyldig till brott.

Förutom fem månaders fängelse ska 65-åringen även betala 55 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mer läsning

Annons