Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extrapengar till hemtjänsten

Det blir extrapengar till hemtjänsten i Härnösand. Både oppositionen och majoriteten är eniga. Oppositionen vill formellt ge pengarna till Socialnämnden som sedan får fatta beslut. Majoriteten vill styra pengarna direkt till hemtjänsten.

Annons

– Det är Hemtjänsten som redovisar ett stort underskott. Och då anser vi att det är helt riktigt att styra dessa pengar till just hemtjänsten. Att göra som oppositionen vill är inte konstruktivt när vi vet var pengarna behövs någonstans, säger kommunalråd Fred Nilsson (S).

Oppositionen i kommunen vill att även de privata utförarna av hemtjänst i kommunen ska få del av de extra miljonerna.

– Det är viktigt att den satsning som nu sker på en ökad kvalitet i hemtjänsten i kommunen kommer alla brukare till del oavsett om utföraren är kommunen eller ett privat företag. Det är en rättvisefråga för alla säger Jonny Lundin (C).  

Frågan om de så kallade AFA-pengarna till hemtjänsten skickades tillbaka till kommunstyrelsen för ny beredning vid det förra fullmäktigesammanträdet. Alla var överens om att socialnämnden behövde pengar men man var inte överens om hur.

De så kallade AFA-pengarna var också tänkt till olika saker inom förskolan och skolan. Nu var man överens om att ge pengar till jackor till de som jobbar utomhus.

Dessutom säger man ja till bredbandsfiber till skolor och förskolor samt till vissa lokaler som socialförvaltningen använder.

Däremot blev det inget beslut om satsning på läroböcker och läsplattor. Här får skolnämnden säga sitt innan den frågan åter hamnar hos kommunstyrelsen och sedan i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons