Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiva bostadsrätter planeras vid Södra Sundet

Annons
Exklusiva bostadsrätter planeras vid Södra Sundet

För första gången gången på flera år finns det planer på nyproduktion av hyreshus i Härnösand.

HSB Mitt undersöker nämligen möjligheten att bebygga gamla byggeritomten mellan fastigheten Bildhuggaren och Kattastrands industriområde vid Södra Sundet

- Vi kommer att fatta ett beslut vid årsskiftet, avslöjar Åke Jansson, förvaltare på HSB i Härnösand.

HSB har fått ett markavtal med kommunen vilket innebär att de har ett år på sig att att disponera området för nybyggnation.

Under hösten kommer bolaget att genomföra en marknadsundersökning. Men redan nu finns det Härnösandsbor som visat sitt intresse för att bo i den planerade bostadsrätten.

- Vi har en lista där vi antecknar de som är intresserade. Det är fler äldre människor som har sålt sin villa och letar efter ett attraktivt boende, säger Jansson.

Därför planeras det för någon form av seniorboende med möjligheter till nära service, i stil med Härnösandshus satsning i Bildhuggaren.

- Vid strandlinjen kan man placera bryggor och göra det trivsamt, säger Åke Jansson.

I många år har Härnösand haft problem med tomma lägenheter. Nu river man för fullt i kommunägda Härnösandshus vilket i sin tur plötsligt skapat en efterfrågan.

- Det är väldigt bra att det rivs så att det skapa ett underlag för nya hus igen, säger Åke Jansson.

Han ogillar att de planerade husen blir kallade för lyxlägenheter. Trots att hyran lär hamna mellan 8000 och 9000 kronor i månader. Lägg därtill kostnaden för andelen i bostadsrättsföreningen.

- Det finns en grupp som vill betala för mervärdet att bo så attraktivt. Det kostar mycket att bygga nytt idag, säger Jansson.

Han betonar att inget beslut har fattats om byggnationen men att det i nuläget ser väldigt ljust ut.

Ett 30-tal lägenheter i tre våningar planeras i området. Tanken är att det ska smälta in i övrig bebyggelse utan störningar.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons