Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examen blev en folkfest

Annons
Examen blev en folkfest

Härnösand

- Hurra va vi är bra!

Studentavslutningen på Härnösands gymnasium formade sig till rena folkfesten, Uppskattningsvis 2000 personer trängdes på skolgården för att få se en skymt av studenterna.

De kan tacka naturvetarna Hanna Jonsson, Hanna Fahlén och Sofia Lund. I tisdags fick tjejerna reda på att studentutsläppet skulle flyttas till C-huset.

- Ett fruktansvärt dåligt beslut, tyckte tjejerna som gick till rektor Lars Johansson och lyckades flytta platsen i sista sekunden.

Skolgården var proppfull med människor och inramningen blev betydligt mer trivsam jämfört ned tidigare upplagor.

Mest skönsjungande var förstås esteterna, vilka annars. Deras entré stod i en klass för sig.

Anhöriga från hela landet fanns på plats. Bernt och Majbritt Friberg kom ända från Borlänge för att uppvakta barnbarnet Linnea.

- En festlig tillställning, tyckte de.

En uppfattning som delades av de flesta. Vädrets makter gjorde förstås sitt till. Regnet försvann och lagom till avslutningen dök också en värmande sol upp.

Nu väntar vuxenlivet för 350 studenter. Fortsatta studier, resor och jobb.

För eleverna på hotell - och restaurangprogrammet väntar det sistnämnda. I avgångsklassen med 30 elever har samtliga jobb som väntar.

- Det är stor efterfrågan på kockar och servitriser, säger Lars Bergman, lärare på programmet.

En viss oro fanns för att den traditionella kortegen med lastbilar skulle fastna i trafikkaoset i centrum, framförallt när det gällde färdvägen över Nybron. Men det löste sig över förväntan, även om det blev en hel köbildning.

Rektor Lars Johansson berättar att han lyssnade på argumenten att flytta utsläppet.

- Men det kom i sista sekunden. Mitt krav var att eleverna själva skulle planera utformningen, det gjorde de bra. Men jag gillar inte den tråkiga bakgrunden med skadorna på fasaden. Den blir inte bra på fotografierna, säger han.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons