Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hundratal fortfarande strömlösa

Länet är fortfarande hårt drabbat av strömavbrott sedan stormen Ivar. De flesta hushåll i tidningens utgivningsområde har dock fått tillbaka elen, medan Sundsvallsområdet fortfarande har många kvar utan.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen var det under söndagen totalt cirka 4000 hushåll i länet som inte hade fått elen tillbaka. Av dessa sa de då att 400 var i Härnösand och 200 i Kramfors, och den absolut största delen på cirka 1800 i Sundsvall. De hade tagit denna siffra efter att ha pratat med flera elbolag.

Enligt E.ONs avbrottskarta hade de vid 19-tiden under söndagen 2711 kunder utan el i Västernorrland. De flesta av dessa hushåll var i Sundsvallsområdet. Endast 57 kunder i Kramfors var då utan el, jämfört med 1852 som det varit tidigare.

Hemab har också jobbat hårt under helgen med röjningsarbetet. Vid 17-tiden på söndagen var endast 200 kunder utan el, jämfört med cirka 4000 kunder vid 10-tiden i fredags. Hemab skickade vid denna tiden även ut ett pressmeddelande om att de då valde att ge sina medarbetare vila efter tre dagars röjningsarbete..

Mer läsning

Annons