Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erica Sahlin - engagerad skolledare och politiker 50 år i dag

Annons
Erica Sahlin - engagerad skolledare och politiker 50 år i dag

Hon är envis, vill se resultat, får kickar när saker och ting faller på plats.

Ja så beskriver sig dagens jubilar utvecklingschefen vid CFL, Centrum för flexibelt lärande och sjukvårdspartiets ledare, Erica Sahlin, Härnösand.

I dag fyller hon 50 år och är som man brukar säga mitt i livet. Hennes agenda är fulltecknad med sammanträden och möten. För knappt fyra veckor sedan övertog hon partiledarskapet i sjukvårdspartiet efter Anders Kempe.

- Det ska bli spännande att driva en valrörelse, säger Erica om sitt uppdrag.

- En av våra stora framtidsfrågor handlar om att skapa en bra miljö och goda förutsättningar för dem med internationell bakgrund, säger hon.

Erica Sahlin har sina rötter i Västerbotten. Hennes far Karl-Erik var kommunkamrer och hennes mor Vera hushållslärare. Familjen bodde i Bureå och Skellefteå under Ericas uppväxtår. Under gymnasietiden arbetade hon också extra som skribent på Norra Västerbotten. Därefter följde studier till socionom i Umeå. Det var också i Umeå hon träffade sin blivande make Per Skude.

Sin första tjänst fick Erica vid Vindelns kommun 1975. Efter en tid bar det av söderut till Arvika i Värmland, där hon tjänstgjorde som kommunsekreterare.

I december1987 var det dags att packa bohaget och vända norrut igen till Härnösand. Året därpå tillträdde hon tjänsten som studierektor vid dåvarande SSVH, Statens skola för vuxna i Härnösand.

Sedan dess har det skett stora förändringar inom skolan, speciellt de sista året. Efter en omorganisation har skolan ändrat inriktning, från traditionell undervisning på distans, till undervisning via IT och web, så kallad ITK-baserad utbildning, inte bara över hela landet utan även hela världen. SSVH har också bytt namn till CFL.

- Det har varit en jobbig tid, men jag stortrivs på min "nya" arbetsplats och med mina arbetsuppgifter, säger hon.

Arbetet innebär många resor såväl inom Sveriges gränser som utomlands. Planering är därmed en viktig punkt i hennes liv.

Men i planeringskalendern för i dag får vi förmoda att det står "ledig från arbete och alla uppdrag för att ta emot gratulanter hemma på Lidgatan", där hon har öppet hus.

christina almgren

Jubilar.

Utvecklingschefen vid CFL, Centrum för flexibelt lärande, tidigare SSVH och sjukvårdspartiets nya ledare, Erica Sahlin, Härnösand, fyller i dag 50 år.

Foto: Eleonor Bölenius

Mer läsning

Annons