Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

East Coast Jam vann länsfinalen

Annons
East Coast Jam vann länsfinalen

härnösand

Det blev härnösandsbandet East Coast Jam som vann länsfinalen i Musik Direkt på söndagskvällen. Det innebär en riksfinalplats i Motala den 9-11 maj.

Juryn bedömde att bandet håller en hög musikalisk kvalité. Musikerna är individuellt spelskickliga och spelar bra tillsammans. Utmärkande är också energi och spelglädje, ansåg juryn.

I kvartetten, som bara spelade egna låtar, ingår sångaren Robin Lyne, gitarristen Björn Olofsson, basisten Tom Olofsson och trummisen Martin Ödlund.

Det är ett av de yngsta finalistgängen någonsin från Västernorrland. Robin, Björn och Tom går alla på Franzénskolans högstadium. Martin har tagit sig till första året på gymnasiet.

Stora teatersalongen i Härnösand var nästan fullsatt av en entusiastisk publik och tävlingen bjöd på hela spektrat av musikstilar från hårdrock till stillsammare folkmusik

Även för det andra härnösandsbandet gick det bra i tävlingen. "Eight Balls" åker till Ungern 19- 27maj till det internationella utbytesprojektet "Fundays of Music". De kommer att spela tillsammans med band från Ungern och Tyskland.

Västernorrland har fina meriter i Musik Direkt. Denna omgång av tävlingen var den elfte i raden och fyra gånger har band från länet vunnit riksfinalen.

I söndagens omgång vann Andreas Viberg från Ullånger en inspelning i TBV:s studio i Sundsvall.

Syster Birgers från Sundsvall tog sig till Smack Rockfestival i Timrå den 29 juni.

uno gradin

Mer läsning

Annons