Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare på simhallen

Ni höjs taxorna i simhallen i Härnösand.

Orsaken är renoveringen som gör att simhallens kostnader under de närmaste åren kommer att fördyras.

Annons

Ett beslut om höjda taxor kan fattas vid samhällsnämndens möte på torsdag. Det blir i så fall den andra höjningen på kort tid. Så sent om ifjol höjdes priserna

Simhallen har på senare år ställts inför höjda intäktskrav. Det handlar bland annat om att täcka fördyringar för renoveringen och installering av ny teknik.

Samhällsförvaltningen som ansvarar för simhallen har studerat prisbilden i Gävle och lägger nu ett förslag som innebär drygt 300 000 kronor i extra intäkter kommande år,

Badpriset höjs med 5 kronor för barn och 10 kronor för vuxna, månadskortet med 25 och 50 kronor, 6-månaderskortet 100 kronor, årskortet 200 kronor och avgiften till Spegeln 100 kronor. Den största höjningen gäller relaxen för företag som blir 500 kronor dyrare.

Under sommaren är beläggningen lägre och för att locka in mer besökare vill man införa ett sommarkort under juni-augusti som kostar 800 kronor.

I samband med renoveringen har det dykt upp extra kostnader, bland annat tags, för att kunna passera vändkorsen. Varje tags kostar 100 kronor.

Mer läsning

Annons