Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbeldäckare utbränd i våldsam brand

Annons
Dubbeldäckare utbränd i våldsam brand

Värden för miljonbelopp gick till spillo vid en våldsam bussbrand under natten mot lördagen. En parkerad långfärdsbuss började brinna, troligen på grund av fel i en motorvärmare. Bussen, som stod parkerad vid Swebus anläggning blev totalförstörd. Ett rådigt ingripande från en förbipasserande cyklist räddade dock Swebus kontor och ringde SOS Alarm. Räddningstjänsten fick larmet klockan 02.50, och rykte ut med all tillgänglig personal till brandplatsen.

- Då var fordonet redan övertänt, och vi koncentrerade arbetet på att rädda kontoret. Det hade börja brinna i gaveln, och där släckte vi med hjälp av av vattenkanoner, säger Peter Hellström på räddningstjänsten.

Tack vare det snabba ingripandet inskränkte sig skadorna på Swebus anläggning till en del sotiga brädor på fastigheten. Fordonet, som har en prislapp runt fem miljoner, gick dock inte att rädda.

- Det var en förbipasserande pojke som på cykel som ringde och larmade. Honom ska vi ta reda på och tacka. Det är helt fantastiskt att hela anläggningen klarade sig, säger Lars Wessling på Swebus i Härnösand.

Foto: Mona Benjaminsen

Mer läsning

Annons