Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragan Bratic kopplas ihop med prostitution

/

Samarbetade med agent misstänkt för medhjälp till prostitution och människohandel.

Annons

Enligt en artikel i NSD förmedlade agenten, Indrek Mandre, tjejer till olika strippklubbar runt om i Europa via sin agentur Eurostrip. Dragan Bratic med klubb i bland annat Sundsvall var en av kunderna.

– Jag tror fortfarande att han är oskyldig, det spelar ingen roll om du säger att han är dömd. Tjejerna som han skickade som jobbade hos mig var kanonbra, säger Dragan Bratic till NSD.

I februari förra året låg en annons ute på Eurostrips hemsida, för att locka tjejer till McDragans klubbar. Samma månad häktades agenten misstänkt för medhjälp till prostitution och människohandel. NSD skriver att tjejer som Indrek Mandre förmedlat till Luxemburg och Grekland tvingades till mer än att dansa.

– Många av tjejerna var från östra Estland och hade ingen utbildning, Indrek Mandre sa till dem att det var en bra möjlighet att jobba som dansare och tjäna mycket pengar. De visste inte att ett krav var att gå till separata rum och ha sex med kunderna. De ringde Indrek Mandre och sa att deras arbetsvillkor var annorlunda mot för vad han sagt och vad som stod i kontrakten. Några av tjejerna kom sedan tillbaka till Estland och berättade för oss och då började vi utreda, säger Steven-Hristo Evestus, statsåklagare i Tallinn som ledde utredningen mot Indrek Mandre till NSD.

Polis och åklagare i Estland letade upp fler tjejer som kunde vittna. 70 tjejer vittnade och det visade sig att Indrek Mandre gjort sig skyldig till medhjälp till prostitution, skriver NSD.

– Han visste vart han skickade dem och att prostitution var ett villkor där och ändå fortsatte han att skicka tjejer dit. Det var för mig det viktigaste beviset i fallet, säger Steven-Hristo Evestus till tidningen.

Indrek Mandre erkände senare, och Dragan Bratic visste om att agenten satt fängslad, ändå avbröts inte samarbetet.

– Jag tror inte att han kunde styra något som hände där på klubbarna. Det är synd när det drabbar någon och jag vill inte bryta kontrakt bara därför, säger Dragan Bratic till NSD.

NSD: Du kände inte att det var läge att bryta kontraktet med honom när han satt anhållen för medhjälp till prostitution?

– Eftersom att han satt i häktet bröts det ju lite för han kunde ju inte göra något då. Vi hade lite kontakt efteråt också men tyvärr har de ju förstört hans verksamhet. Jag tror fortfarande att han är oskyldig och det spelar ingen roll om du säger att han är dömd, säger han till NSD.

Mer läsning

Annons