Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till fängelse efter flera stölder

En 44-årig man döms till tre månaders fängelse efter en lång rad brott i Härnösandstrakten den senaste månaden.

Annons

Den 44-åriga mannen, som är bosatt i Fagersta, var ute på en stöldturné efter Norrlandskusten och greps i en stulen bil i Antjärn efter en polisjakt den 7 november.

Polisen fick först larm om en bilstöld på OK Kaptensgatan. Den misstänkte biltjuven hann dock fly innan polisen var på plats, men personalen hade gett ett bra signalement av både gärningsmannen och det fordon han färdades i.

Polisen tog upp jakten och i Antjärn tog flykten slut utan större dramatik. I bilen påträffades en hel del stöldgods som misstänktes härröra från inbrott i bilar och fastigheter på Sehlstedtsvägen och Spjutvägen i Härnösand.

Mannen har enligt åtalet gjort sig skyldig till tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, stöld och häleri. Han har erkänt samtliga fyra åtalspunkter.

Brotten som mannen misstänks för har begåtts i Härnösands kommun i början av november.

44-åringen anhölls efter gripandet och har suttit häktad i Härnösand sedan 9 november. Mannen finns i belastningsregistret under ett flertal punkter och har sedan länge en missbruksproblematik som han sagt sig vilja komma tillrätta med.

I och med domen på tre månaders fängelse undanröjs en tidigare dom på skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons