Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömda männen visade ingen ånger i hovrätten

/

Försvararen: "Vår inställning är att min klient helt ska frias".

Annons

Nästan på dagen för fem månader sedan inträffade mordet på Jarl Karlsson. Under tisdagen inledde Hovrätten för mellersta Norrland rättegången mot Sabir Nuur och Simon Yngvesson som dömdes i Ångermanlands tingrätt till 13 respektive 9 års fängelse för medhjälp till mord.

Deras försvarare Göran Telhammer och Slobodan Jovicic hävdar båda att åtalet ska ogillas eftersom de anser att bevisningen är otillräcklig.

– Jag yrkar på att min klient ska frikännas, sa Slobodan Jovicic.

Åklagaren Staffan Blyberg vill tvärtom få dem att bli dömda till ett strängare straff.

Sabir Nuur och Simon Yngvesson visade inga tecken på ånger. Men Yngvesson undvek att titta mot åhörarna där bland annat två anhöriga till Jarl Karlsson fanns på plats.

Den första rättegångsdagen av tre är nästan på pricken en kopia av rättegången i Ångermanlands i mitten av juli. Videoförhören med de åtalade, poliserna som anlände till brottsplatsen och vittnena spelades upp på nytt liksom larmsamtalet till SOS och filmen från en övervakningskamera i centrum.

Återigen fick domstolen höra det känslofyllda samtalet mellan Jarl Karlsson och SOS.

Nuur och Yngvessons förhör spelades också upp liksom förhöret med restaurangägaren som drabbades av fönsterkrossningen. Men några ytterligare frågor ställdes inte till dem, vilket är rutin vid hovrättsförhandlingar.

Göran Telhammer vill att åtalat ogillas och bestrider även skadeståndsyrkande till Karlssons anhöriga samt kostnaderna för reparationen av fönsterrutan. Om rätten finner Nuur skyldig till medhjälp så ska han inte dömas fängelse. Samma inställning har Yngvessons advokat.

Båda advokaterna kommer att vidareutveckla sitt resonemang i sina slutpläderingar som hålls under torsdagen. Idag onsdag väntar nya videoförhör och dagen avslutas med att Hovrätten besöker brottsplatsen på Trädgårdsgatan.

Mer läsning

Annons