Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det börjar klarna om jättearenan i Ö-vik

Annons
Det börjar klarna om

jättearenan i Ö-vik

Om ungefär två veckor ska företrädare för Vision 2008 i Örnsköldsvik presentera ett material om den nya jättearenan i hamnen.

- Vi planerar det, och det känns att tongångarna är mycket positiva, säger projektledaren Olle Boman, som väljer att kalla sig förundersökningsledare.

- Det händer saker hela tiden. Min uppgift är att ta fram material om hur den här arenan kan och ska byggas. Men det är mycket som ännu inte är klart, bland annat MoDo Hockeys medverkan. Utan MoDos klartecken faller projektet. Därför avvaktar vi deras verksamhetskonferens som blir ganska snart, säger Olle Boman.

Det här handlar sannolikt om ett bygge för hundratals miljoner kronor, och då brukar det som regel komma protester från olika håll. Det kan gälla själva finansieringen, ändamålet eller sist men inte minst placeringen av byggnaden.

Olle Boman är dock inte orolig för att bygget ska stoppas av någon proteststorm. Han säger i stället så här:

- De allra flesta vill ha en ny hall här i Örnsköldsvik. Jag har inte upplevt någon opposition ännu så länge i alla fall.

Tanken var att riktlinjerna för den nya arenan skulle presenteras vid en presskonferens i Kempehallen i måndagskväll, förutsatt att det hade blivit en fjärde slutspelsmatch. Kommunala företrädare liksom Olle Boman skulle informera om planerna.

- Nu blev det inte så, och då beslutade vi att vänta ett tag till för att ha mera konkreta uppgifter.

Hos MoDo Hockey är det bara positiva tongångar. Ordföranden Åke Eklöf:

- Det här är klart positivt för för Öviks kommun liksom för MoDo Hockey. Det är önskvärt att bygget genomförs, men den ekonomiska biten måste lösas. Det ska rymmas mycket i den här arenan, men huvudparten av inkomsterna måste komma inom ishockeyn. Det blir bättre arrangemang, och vi räknar med att utvidga vårt upptagningsområde. En fördel är också Botniabanan när den står klar.

ï Är det realistiskt med drygt 7000 sittplatser för ishockey?

- Nja, det bör nog ligga i skiktet runt 7000. Man får heller inte bygga för stort

ï När tror du att den nya arenan kan invigas?

- I vart fall 2005, säger Åke Eklöf.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

BILDTEXTER ARKIV...

Positiva tongångar. - Vi har ännu inte märkt någon opposition mot bygget av den nya arenan, säger projektledaren Olle Boman.Positivt för MoDo Hockey. - Merparten av inkomsterna måste komma inom ishockeyn, säger MoDo Hockeys ordförande, Åke Eklöf.

Mer läsning

Annons