Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration motkriget i Afghanistan

Annons
Demonstration mot

kriget i Afghanistan

Samtidigt som snaran dras åt kring Usama bin Ladin ökar protesterna runt om i Sverige och världen mot USA:s bombkrig i Afghanistan.

Så även i Härnösand.

I går eftermiddag gick en organiserad demonstration mot kriget i Afghanistan genom Härnösand. Ett fackeltåg arrangerat av Ung vänster och Grön ungdom samt deras moderpartier.

Uppskattningsvis 40-50 ungdomar - uppblandade med några äldre personer - samlades vid Sambiblioteket varifrån man marscherade med facklor ner till Stora torget.

Budskapet var lika enkelt som tydligt: Demonstrera mot kriget i Afghanistan.

På Stora torget tog en riksdagskvinnan till orda, nämligen Miljöpartiets Maria Wetterstrand.

- Vi har redan börjat ta avstånd från bombningarna. Det finns ett betydligt bättre sätt att bekämpa terror, nämligen att minska fattigdomen i världen.

- Mängder av folk behöver vårt stöd, men Afghanistan är kanske det hårdast drabbade landet just nu. Vi motsätter oss den orättvisa världsordning som gäller i dag, sa Maria Wetterstrand och skickade mikrofonen vidare till en lokal politiker, Ung vänsters Björn Nygren.

- Vi blev fyllda av fruktan efter attacken mot World Trade Center, och vi blev fyllda av fruktan när vi hörde president Bush och hans planer på precisionsbombningar. Detta samtidigt som det afghanska folket kommer att svälta och frysa till döds när vintern nalkas.

I från Bollsta kom Henric Häggqvist, som representerar Grön ungdom. Han konstaterade kort och gott:

- Bomber kan aldrig ge någon fred. I stället måste vi börja avrusta - bort med vapnen.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons