Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delikatessbutiken i Härnösand till salu

/

Hernö Ost & Deli är till salu.
Värkande knän och en förestående operation gör att Katharina Andersson inte har den ork som krävs för driva verksamheten vidare själv.
– Nu vill jag lämna över stafettpinnen till någon matintresserad i Härnösand. Det här är bland de roligaste jag gjort, säger hon.

Annons

Katharina har bara haft butiken i sin ägo ett drygt år. Under den tiden har hon lyckats få ordentlig snurr på verksamheten.

– Butiken går bra och vi har kunder från hela länet, berättar hon. Jag har trivts som fisken med att vara egen företagare.

Sortimentet har breddats och på hyllorna trängs nu ekologiska matvaror, exklusiva ostar och korvar, med delikatesser från närområdet. Katharina har även haft en del maträtter som hon lagat själv till försäljning i butiken. Vore det inte för två krånglande knän hade hon inte haft en tanke på att sälja.

– Jag lider av sjukdomen artros och det senaste året har värken tilltagit. Vissa dagar har jag ont dygnets alla 24 timmar. Det har varit en plåga att ta sig till jobbet.

Nu hoppas Katharina i stället få möjlighet till rehabilitering och tillfrisknande. En operation och sedan vila är inplanerad.

– Då hinner varken jag eller maken med att sköta affärerna. Det blir bäst att sälja till någon som är beredd att jobba hårt och kanske har för avsikt att utveckla butiken ytterligare. Det finns en stor potential i Härnösand och många matintresserade. Härnösandsborna är verkligen värda en delikatessbutik.

Katharina Andersson hoppas att det finns någon som med kärlek och omsorg vill förvalta det hon byggt upp i Härnösand.

– Jag lovar att finnas tillgänglig med råd och tips, säger hon.

Mer läsning

Annons