Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill utveckla landsbygden

/
  • Besöket hos Hernö brenneri i Dala var uppskattat. Henric Boeng berättade hur man framställer gin efter ett eget recept.
  • Under lunchen bjöds det på viltfärsbiff och potatismos till de 150 deltagarna.
  • Hernö brenneri producerar gin och är det mest sålda beställningsginet hos Systembolaget.
  • Luktar på kryddorna i ginet gör Eva Larsson, Härnösand, Markus Edlund, Örnsköldsvik och Conny Eriksson, Kramfors.

150 deltagare från hela landet är på plats i Härnösand för att delta i årets landsbygdskonferens.
– Vi bjuder på ett spännande program och det blir två mycket intressanta och givande dagar i Härnösand, säger Sara Nylund, moderator och kommunalråd i Härnösands kommun.

Annons

Örnsköldsviks kommun har stått som värd under två år och lämnar nu över stafettpinnen till Härnösands kommun.

Det är ett digert program som deltagarna får ta del av. Bland annat kommer miljöministerns stabschef Mattias Johansson som ska prata om hur regeringen arbetar för en hållbar tillväxt i hela landet.

Men deltagarna kommer även att få inspireras av Kent Lindvall som satsade på det unika Treehotel i Harads, Lappland. Under fredagen berättar han om sin hotellsatsning.

Konferensen genomförs i samarbete med bland annat Länsstyrelsen Västernorrland, LRF Västernorrland, Europeiska unionen och Hela Sverige ska leva.

Konferensen har sin bas på Härnösands teater under de två dar som den pågår. Under torsdagen genomfördes studiebesök hos Hemsö Fästning, Hemabs energipark, Häggbygård och Hernö brenneri.

På plats fanns också Lena Lindström och Klas Strandberg från Ö-viks kommun som utsågs till årets landsbygdskommun 2012. De delgav många värdefulla tips och deltog i besöket hos Hernö brenneri.

– Ett jätteintressant besök, det visar verkligen att landsbygden lever, säger Lena Lindström.

För Härnösands kommun är det också viktigt med att knyta nya kontakter.

– Vår förhoppning är att alla får många nya intryck, kontakter och idéer som inspirerar till ett fortsatt arbete för en hållbar tillväxt i en levande landsbygd, säger Sara Nylund.

Mer läsning

Annons