Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bygga exklusivt

/
  • Emil Westerlund och Joakim Dahlin hos WH försäljning är lyriska över läget. Det enda som kan stoppa projektet är om det påträffas miljöfarligt avfall från gamla Bryggeriet.
  • Längs strandlinjen är det en tänkt en så kallad

Ett nytt bostadsområde planeras i Härnösand. Det handlar om gamla bryggeritomten på Kattastrand som ska ge plats för 15 radhus år 2015 i en första etapp.
Bakom planerna står WH försäljning AB som också har intressen i Skidsta hus i Ullånger.

Annons

Husen planeras att ligga direkt vid vattenkanten och i en andra etapp ska fler hus uppföras längre upp i sluttningen.

– Ett toppenläge. Det år svårt att hitta ett bättre läge, säger projektledaren Emil Westerlind.

– Vi är i fullt planeringsarbete just nu och kommer att släppa mer detaljerad information kring de tilltänkta byggnationerna de närmsta veckorna, säger han.

Nästa år ska byggstarten ske av de första 15 sjönära radhusen med inflyttning under första delen av 2015. I en andra etapp vill man bygga lägenheter i varierande storlekar ovanför radhusen. Bryggor med båtplatser ingår också i planerna.

Det har varit flera intressenter för den aktuella marken som ägs av Härnösands kommun. Bland annat HSB. Nu väljer kommunen att sälja till WH försäljning som ägs av familjen Westerlind; far Håkan och sönerna Emil och Oscar.

Bryggeritomten på 13 000 kvadratmeter ägs för närvarande av kommunen, men WH försäljning har ett avtal om att få köpa den för 1,9 miljoner kronor. Försäljningen måste dock först godkännas av kommunstyrelsen, vilket sker under tisdagen.

Exploatörerna har tagit fram ritningar för området. Längs strandlinjen vill man bygga en så kallad "Smögenbrygga" i trä som även ska fungera som gång - och cykelväg från Bildhuggaren upp mot Stenhammarområdet. Lägenheterna mäter 105 kvadratmeter.

Utan marknadsföring har redan 28 intressenter hört av sig efter och beslut om byggstart tas när minst åtta köpare har skrivit på.

– Vi har exempelvis fått förfrågningar från barnfamiljer som bor i Stockholm. Om Härnösands ska bli en sovstad till Sundsvall så är det här det mest attraktiva området i regionen. Vi tror att även Sundsvallsborna kommer att upptäcka det, säger Emil Westerlund,

Satsningen finansieras av WH försäljning AB och en bank. Hur stor hyran och insatsen blir vill man inte gå ut med i nuläget.
Nybyggnation av flerfamiljshus och radhus har inte skett på många år. Enligt WH försäljning AB finns det ett stort behov av moderna lägenheter i attraktiva sjönära lägen.

För några månader sedan presenterades en liknande satsning med bostadsrätter på ett koloniområde vid Kapellsberg, cirka en kilometer från Kattastrand. Bakom det initiativet står paret Olle och Mia Wester.

Mer läsning

Annons