Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden vid E4 har släckts

/

Polisen kommer söka av området vid branden under dagen.

Annons

Branden som bröt ut under morgonen i en mindre byggnad efter E4 söder om Härnösand är nu släckt men rök kommer fortfarande på platsen.

Polisen rubricerar inte branden till någon mordbrand och tror inte att den skall ha någon koppling till de tidigare bränderna i området Fiskekroken. Polisen vet inte i nuläget vem eller vilka som startat branden, men de kommer låta en hund söka av området under dagen.

Räddningstjänsten fick in larm om branden 04.37 och ryckte ut till platsen. Efter att de släckt branden försökte räddningstjänsten skydda den passerande trafiken på E4. Närliggande träd som tagit skada av branden kommer eventuellt att kapas ner eftersom de står nära vägen och riskerar att falla ut i trafiken.

Byggnaden som var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen gick inte att rädda.

– Det är någon form av lada som har börjat brinna, och det är lite oförklarligt. Det var en totalbrand på platsen när vi kom, säger Lars Samuelsson - räddningsledare på plats.

Ladan som var oförsäkrad innehöll gamla möbler och rivningsmaterial. Ägaren skall själv inte ha varit inne i byggnaden på två år.

Polisen som kom till platsen vid 08-tiden fick avvakta med att spärra av området då det fortfarande brann för mycket.

Mer läsning

Annons