Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden på Murbergetpå väg att klaras upp

Annons
Branden på Murberget

på väg att klaras upp

Polisen kan vara på väg mot ett genombrott när det gäller att hitta den skyldige till branden på Länsmuseet Murberget. Dessutom kommer troligen brottsrubriceringen att skärpas till att omfatta grov mordbrand.

- Vi jobbar för fullt med det här, och vissa framsteg har gjorts. Ärendet kommer att lottas på åklagare under fredagen, säger Dan Alexandersson hos Härnösandspolisen.

Finns det någon misstänkt eftersom det blir ett åklagarärende?

- Nja, brottet är så pass allvarligt att åklagare bör komma in i ärendet. Men det finns uppgifter som pekar mot ett visst håll.

Handlar det om en person eller flera?

- Ett flertal, säger Dan Alexandersson.

Enligt vad Tidningen erfar finns det flera vittnen som ska ha sett ett gäng unga personer i närheten. Med tanke på att det började brinna så sent som vid 23-tiden en måndagskväll är de personerna huvudspåret i utredningen.

I initialskedet var polisens rubricering mordbrand alternativt grov skadegörelse. Nu har man lyft upp det till grov mordbrand.

- Som jag ser det pekar det mot grov mordbrand, och anledningen är att det handlar om gamla kulturföremål som blivit förstörda, säger Dan Alexandersson.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons