Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bötesstraff för offentlig kissare

Den 22-årige mannen var i akut behov av att lätta på trycket och slog en drill vid entrédörren utanför Wirströms café i Härnösand.
Samtidigt åkte en polispatrull förbi.
Nu har mannen dömts för förargelseväckande beteende till 800 kronor i böter.

Annons

Det var en sen kväll i början av augusti som den 22-årige mannen var på väg hem efter en glad kväll på krogen i sällskap med sin flickvän.

Enligt hans egen berättelse kunde han inte hålla sig och behövde lätta på trycket. På sin väg genom Härnösand hittade mannen ingen lämplig plats eftersom det var så mycket folk i rörelse just den här kvällen. Han stannade till vid en vägkorsning där det inte var så mycket folk.

" Det var ingen lämplig plats att urinera på, men jag upplevde att det inte fanns någon där jag kunde förarga."

22-åringen, som nekar till gärningen, hävdar att han drog upp gylfen så fort polisbilen dök upp och att han därför inte hann med att urinera.

Poliserna har dock gett en annan version av händelsen. När de närmade sig platsen observerade de en man som stod bredbent och såg ut att urinera vid dörren till Wirströms café. De kunde också se urinstrålen slå mot väggen. När de konfronterade mannen, som var berusad, hade han glömt att knäppa bältet och på väggen vid caféet fanns det blöt fläck.

Att urinera på allmän plats faller under förargelseväckande beteende och därför blir påföljden 800 kronor i böter.

Mer läsning

Annons