Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnfrossa i Viksjö

Annons
Björnfrossa i Viksjö

Björnfrossan har nått byn Tappela i Viksjö, åtminstone hos familjen Granlöf.

På lördagen var Inger Granlöf och hennes döttrar Evy och Marie ute på en liten promenad, och stötte på en björn modell större.

- Det är en stor björn, som troligen har gått här länge. Vi har hört den flera gånger men aldrig sett den förrän nu, berättar Inger.

Det var ganska nära bostaden, som björnen dök upp.

- Vi tittade bort emot sommarstugan, och såg plötsligt ett stort djur komma emot oss. Vi förstod inte direkt att det var en björn, men en av döttrarna - som hade kikaren med sig - konstaterade direkt att det var en björn på väg rakt emot oss.

- Ärligt sagt så blev vi oroliga, och vände om för att ta in hunden som stod ute på gården. Då vände björnen en aning och försvann ner mot skogen, åt Mjällån till. Vi har hört honom bröla flera gånger på sistone, men trott att det varit något annat. Den har nästan låtit som en ko.

- Det troliga är att den här björnen gått här länge. Folk har pratat om det. Plötsligt känns det lite kymigt att gå ut på promenader. Vi var ute i dag (söndag) och tog då med oss en del grejer som vi skramlade med, säger Inger Granlöf.

Den här årstiden är björnarna som regel extra hungriga efter vinterns sömn. Något som Granlöfs tagit fasta på.

- Vi törs inte ha något avfall utomhus.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons