Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Rosengren lovar50-60 jobb till Sollefteå

Annons
Björn Rosengren lovar

50-60 jobb till Sollefteå

Ytterligare mellan femtio och sextio nya omställningsjobb är på gång till Sollefteå.

Det uppger näringsminister Björn Rosengren som på onsdagen gästade Härnösand, i första hand för att träffa lokala socialdemokratiska partikamrater.

Vad jobben består i och om de är privata eller offentliga vill inte Björn Rosengren precisera.

Exakt besked utlovas inom bara några dagar.

- De kommer att få besked i Sollefteå inom den närmaste tiden om en åtgärd som gör så att det kommer att ge dem relativt mycket jobb. Det är i storleksordningen femtio-sextio jobb.

- Vi kommer att redovisa detta möjligen i helgen i samband med partidistriktets kongress eller strax efter i nästa vecka. Vi har lyckats ganska väl när det gäller försvarsomställningen. Men vi har inte lyckats väl i Sollefteå, medger han.

Björn Rosengren är medveten om att Sollefteåborna mycket noga har lagt hans "Lyssna jävligt noga" på minnet.

- Jag står för det. Lyssna jävligt noga. Det stod ju för det att när vi fick dit privata företag var det media som menade att det där var ju bra, men var är alla offentliga jobben?

- Sedan när vi fick dit en del offentliga jobb, då var det inte bra med de privata. Jag menar, lyssna nu jävligt noga. Vi ska tillse att det vi har utlovat, det ska vi leverera. Helt självklart, säger han.

Ytterligare jobb ska komma senare. Diskussioner om detta uppges pågå.

De femtio-sextio arbetstillfällena som närmast är på gång klassificeras av Rosengren som trygga och bra jobb.

Om tillkännagivandet kommer i helgen blir det sannolikt från statsminister Göran Persson. Han håller ett anförande med efterföljande presskonferens på lördag eftermiddag på socialdemokraternas distriktskongress i Sundsvall.

Björn Rosengren började sin gårdag i Örnsköldsvik som talare på den stora trafiksäkerhetskonferensen.

Resten var en "partidag" i Härnösand där han bland annat besökte olika arbetsmarknadsprojekt.

Instucket fanns också en lunch med landshövding Gerhard Larsson på residenset då viktiga utvecklingsfrågor för länet stod på menyn.

Prognosen att Västernorrland kommer att lida brist på mellan 10.000 och 12.000 personer på arbetsmarknaden år 2010 mottogs med viss skepsis.

- Drar man ut prognosen längre finns bara halva befolkningen kvar också. Men visst, ett av Sveriges stora problem kommer att bli arbetskraftsbrist, inte minst i vården, säger Björn Rosengren.

- Därför ska vi utbilda folk, erbjuda bra arbetsvillkor och se till att folk inte blir utbrända. Vår viktigaste politiska uppgift under nästa mandatperiod är att se till att få bra arbetsmiljöer och bra arbetsvillkor.

klas leffler

Mer läsning

Annons