Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilvrak mitt i centrum

/
  • Härnösandsbor reagerar över att ett bilvrak på en parkering i centrala Härnösand inte fraktas bort. Bilen har stått på parkering sedan december och under de senaste veckorna har den slagits sönder.

Under de senaste veckorna har en mer eller mindre sönderslagen Volvo på parkeringen nedanför First hotel fått människor att reagera och undra varför den inte fraktas bort.

Annons

– Bilen har stått där sedan i december, men det är först de senaste veckorna den slagits sönder, säger Helen Caro, på First hotell.

– Vi har sagt till och hoppas att den försvinner. Det ser ju inte trevligt ut.

Många har reagerat på att bilen inte fraktas bort. Den tar upp två parkeringsfickor och nu när den slagits sönder har glassplitter funnits runt bilen som även saknar registreringsskyltar.

Bilvraket står på kommunens mark och det är kommunens problem.

– Från polisens sida kan vi bara ingripa om bilen utgör en trafikfara, säger Jörgen Bladin hos Härnösandspolisen.

Tidningen Ångermanland har vid tidigare tillfällen berättat om problem med sönderslagna bilvrak på parkeringar i Härnösand.

Varför bilvraket på parkeringen vid First hotel inte flyttats kunde tidningen inte få svar på under fredagen. Ansvarig tjänsteman på kommunen var på semester.

Från hotellets sida ser man gärna att bilen flyttas. Det finns hotellgäster som undrat om man vågar parkera utanför hotellet.

Mer läsning

Annons