Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BIK drabbat av inbrott

/
  • BIK Sportklubb har drabbats av flera inbrott den senaste veckan. Sven-Erik Johansson är hjärtligt trött på de nattliga besöken.

Två gånger inom loppet av lika många dagar har BIK Sportklubb drabbats av inbrott i lokalerna vid idrottsplatsen. Värden för runt 70 000 kronor har stulits.

– Vi är många som jobbar ideellt för föreningen och det känns trist när sådant här händer, säger Sven-Erik Johansson.

Annons

Det började natten mot tisdagen när lås och kedjor till garaget forcerades. Tjuvarna har sedan försvunnit med en mängd olika verktyg, röjsåg och motorsåg. Inbrottet upptäcktes när personal kom till arenan tidigt på morgonen. Ett nytt och stabilare lås installerades i förhoppningen att inga obehöriga skulle kunna bryta sig in.

Men icke. Natten mot onsdagen var det dags igen. Med kraftiga verktyg har de ljusskygga individerna lyckats ta sig in i lokalerna. Det som hägrade var en åkgräsklippare som man inte lyckades få med sig natten innan.

– Det är uppenbart att det rör sig om samma gärningsmän. För att frakta bort en maskin av det här slaget krävs ordentlig mankraft och viss planering för att lyckats forsla bort stöldgodset, säger Sven-Erik Johansson som jobbar med skötseln av arenan på sin fritid.

Han bedömer att stöldgodset betingar ett värde runt 70 000 kronor. Det är en hård smäll för en liten förening som sliter hårt för att få verksamheten att gå runt. Det är dessutom inte första gången Bondsjöhöjden drabbats av inbrott. För tre år sedan tog sig tjuvar in i garaget på samma sätt. Även då stals en åkgräsklippare och dyrbara verktyg.

– Vi är hjärtligt trött på de nattliga besöken, säger Sven-Erik Johansson.

Nu överväger Bik att installera larm och övervakningskameror runt idrottsplatsen för att förhindra nya inbrott.

Mer läsning

Annons