Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre skyltning i Härnösand

Nu ska det bli en tydligare skyltning i Härnösand. Samhällsnämnden har beslutat att anta en skrift med råd och riktlinjer för skyltar.

Annons

– En genomtänkt skyltning kan bidra till en bättre helhetsupplevelse i våra gemensamma utemiljöer, säger samhällsnämndens ordförande Amanda Lind (MP).

Nämnden vill nu få i gång en dialog med företag och fastighetsägare. Förhoppningen är att man ska komma fram till goda lösningar på hur skyltar kan utformas och placeras för att värna en bra stadsmiljö.

– Härnösand är en oerhört vacker stad och skyltar är en del av stadsbilden. Centrala Härnösand är riksintresse för kulturmiljö och det vill vi lyfta fram på olika sätt, säger Amanda Lind (MP)

I riktlinjerna anges bland annat att det är viktigt att skyltarna samspelar med byggnaden, inte döljer viktiga fasaddetaljer och tar hänsyn till husets kulturhistoriska värde.

Tillgänglighet för gående, cyklister och funktionshindrade ska beaktas.

– I handelsområdet kan en mer omfattande skyltning tillåtas medan man i centrum inte vill ha en allt för plottrig skyltning. Men för vissa skyltar kommer det att krävas bygglov eller markupplåtelse, säger Lind.

Mer läsning

Annons