Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn dödade i trafikolycka

Annons
Barn dödade i trafikolyckaFärden till skolan slutade i tragik.

Fyra barn och en vuxen dog när en timmerbil drämde in i en skolbuss på väg till Liden norr om Sundsvall.

Totalt fördes 35 personer till sjukhus. Flera av dem är allvarligt skadade.

09.44 kom larmet till polisen i Sundsvall. En lastbil på väg 86 började vobbla i hög hastighet i höjd med Bäck, tre kilometer norr om Indal.

En punktering gjorde att föraren tappade kontrollen.

- Allt tyder på att timmerbilen fått en däcksexplosion i det främre däcket. Vittnen har hört en kraftig smäll, säger polisen Christer Pedersén.

På olycksplatsen rådde kaos. Räddningspersonalen försökte dra loss många som satt fast, forsla bort dem och samtidigt ta hand om dem som kom dit.

Stockarna från timmerbilen låg utspridda över vägen och täckte ena sidan av bussen. Några av trästyckena var fläckade av blod.

På en äng i närheten samlades de skadade barnen och anhöriga. Många mådde dåligt. Några hundra meter bort hördes ett högt skrik.

Räddningspersonalen fick ut de första omkomna efter ungefär en timme. En presenning togs fram för att dölja. De döda placerades omlindade av gråa filtar längs vägkanten.

Fyra dog: 15-årige Robin Bergström, 14-årige Jonas Lindström och 15-årige Kent Bjärmkvist, 13-åriga Emma Mattsson och den 69-årige busschauffören John Eriksson, Kväcklingen.

40 personer var inblandade i kollisionen, varav 38 barn.

De flesta av de överlevande transporterades till Sundsvalls sjukhus. Åtta var svårt skadade och tre personer fördes till regionsjukhuset i Umeå.

En av dem var lastbilschauffören. Hans miste benet vid olyckan och fick svåra skallskador. Läget var i går livshotande, samma sak gäller en pojke med svåra hjärnskador, också han förd till Umeå.

Mer läsning

Annons