Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerade kvinnamed knivhugg i armen

Annons
Attackerade kvinna

med knivhugg i armen

- dömdes till

skyddstillsyn och

22 000 i skadestånd

Kvinnan vädjade för sitt liv när mannen hotade att döda henne. Med kniven i högsta hugg gick han till attack. Kvinnan höll upp ena armen för att värja sig, och hugget träffade där.

Det hände i en lägenhet i Härnösand den 10 december i fjol, och nu har mannen funnits skyldig till misshandel och olaga hot.

Domen blev skyddstillsyn i kombination med psykiatriska kontakter samt en drogavvänjande behandling.

Kvinnan hade begärt 27 000 kronor i skadestånd för sveda och värk, förstörda kläder och personlig kränkning. Hon får nöja sig med 22 000.

Att den här händelsen kunnat sluta i katastrof står utom allt tvivel. Den nu dömde Härnösandsbon har inte ens tagit ställning till åtalspunkterna eftersom han inte minns vad som hänt.

Det började på Systembolaget där man tillsammans köpte ut vin och öl. Hemma i kvinnans lägenhet blev han allt mer berusad, och snart var svartsjukan ett inslag i det högljudda samtalet. Plötsligt brast det för mannen som kritiserade henne i förhållande till en annan man och plötsligt slog han henne tre fyra gånger med knuten näve rakt i ansiktet.

Ena läppen blev skadad, men han nöjde sig inte med det. Han hämtade då en brödkniv och högg mot henne. Hon lyfte vänstra armen och träffades av ett hugg genom blus och badrock och sedan in i armen. Samtidigt som hon började blöda hotade han att döda henne.

Då hämtade han ytterligare en kniv och viftade framför henne, men plötsligt ångrade han sig och lade undan kniven. Kvinnan vädjade att han skulle lämna hennes lägenhet men i stället lade han sig i hennes säng och somnade.

Det blev polisanmälan och de sociala myndigheterna kopplades in. Kvinnan är fortfarande rädd för mannen och har svårt att sova vilket medfört att hon från och till vistats hos sina föräldrar.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons