Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åskan förstörde elektriskaapparater i Hagaområdet

Annons
Åskan förstörde elektriska

apparater i Hagaområdet

Efter sol kommer regn. Och åska. Det var något som invånarna på Vitbergsgatan, Granbergsgatan och Hagagatan fick uppleva på måndagsmorgonen. Regn och åska ställde till stora problem för många som bor i området.

- Det hela började fem minuter över sex. Då slog blixten ned i området, berättar Lars-Olov Kjerlander, en av de som bor i området.

Inte långt från hans villa står ett träd. I det trädet slog blixten ned och klöv det i fyra delart.

- Alldeles i närheten ligger dataledningar nedgrävda i marken och det verkar som om blixten sökt sig till ledningarna och stenar har flyttats.

Många boende i området har fått olika elektriska apparater förstörda. Bland andra har flera tv-apparater, modem och andra elektriska maskiner slutat att fungera.

- Själv har jag jordfelsbrytare och det har nog räddat mig, säger Lars-Olov Kjerlander som dock fått fel på ett par av huset telefoner.

Tidningen har pratat med flera boende i området. Och allt talar nu för att många försäkringsbolag kommer att få en del att göra. För flera personer sitter nu och filar på sina skadeanmälningar.

- Själv har jag fått ett modem och en tv förstörd, berättar Lars Pettersson som bor på Vitbergsgatan som tydligen har råkat mest illa ut.

När väl åskan kom slog den till rejält. Tidningen har dock inga uppgifter att någon kommit till skada mer än materiellt på

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons