Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörernas betyg: "Fulländat"

Under helgen gick genomfördes Härnösands Stadsfest på Mellanholmen i Härnösand. Ett mål på 14000 besökare sattes innan festivalen. Allehanda.se mötte upp arrangörerna Dino Vulic och Oscar Westerlind för att se hur det gått.

Annons

Den svenska björnstammen.

Målet för 7000 besökare per kväll nåddes inte, men arrangörerna menar ändå att det var ett bra år med 5000 besökare per kväll.

- Vi väntade oss inte samma publikrekord som förra året när vi hade Zara Larsson bland artisterna, dock nådde vi våra mål om att öka antalet besökare på dagtid och slog rekord när det gäller försäljning av mat, berättar Oscar Westerlind från Höga kusten Nöje.

En satsning på närproducerad mat hade gjorts. Bland annat fanns en ost producerad särskilt för festen.

Lokalt fokus för Härnösands stadsfest – både på underhållningen och maten

– Många kom tillbaka och åt båda dagarna, fortsätter Oscar Westerlind.

"Tur med vädret" svarar han och medarrangören Dino Vulic utan att tveka när vi frågar dem hur de skulle beskriva årets upplaga av Härnösands stadsfest. Den tredje festen för dessa arrangörer.

– Flera gånger regnade det bara några hundra meter bort, men det var som om Mellanholmen var helig i helgen, berättar Oscar Westerlind.

Dessutom var helgen väldigt lugn.

– Vi har pratat med polisen och vakterna och vad vi vet har det inte varit några bråk, förklarar Dino Vulic.

Sonny Fahlberg i Norlie & KKV.

Årets upplaga av Härnösands stadsfest bjöd på artister som bland annat Niklas Strömstedt, Petter, Peg Parnevik, Nassim Al Fakir, Dolly Style och Den Svenska Björnstammen.

– Vårt mål som arrangörer är att ha ett brett artistutbud som passar för alla åldrar. Vi vill ha en familjär och trygg stämning, fortsätter Oscar Westerlind.

Mest nöjd är de med publiken. Dino Vulic visar en film från Den Svenska Björnstammens spelning medan Oscar Westerlind berättar:

– Under mina elva år jag gått på stadsfesten har jag aldrig upplevt en så bra festivalstämning, på det sättet känner vi verkligen att festen blev fulländad.

Livligt, dansant och viktiga budskap under Härnösands Stadsfest

Mer läsning

Annons