Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Forsbergs supersuccé – oslagbar och klar för final

Förre Modoiten Anton Forsberg är inne i en riktig formtopp för tillfället. Natten mot fredagen, svensk tid, räddade han 41 skott när hans Lake Erie Monsters besegrade Ontario Reign med 2–1 och säkrade en plats i Calder Cup-finalen.

Annons

Calder Cup är AHL:s motsvarighet till Stanley Cup och för Anton Forsberg inleddes slutspelet med en plats i båset då finländaren Joonas Korpisalo fick inleda mellan stolparna.

Men Korpisalo hade några mindre lyckades matcher i andra rundan mot Grand Rapids vilket gav Forsberg en chans mellan stolparna – och som Härnösandssonen har tagit den.

Anton Forsberg är glödhet i Calder Cup-slutspelet.

I sin första start i slutspelet var Forsberg med om att stänga igen kvartsfinalserien mot Grand Rapids – och nu har han och Lake Erie kört över Adrian Kempes Ontario i semifinalen. Forsberg har alltså gjort fem starter och vunnit varenda match. Hans räddningsprocent är 95,5.

Natten mot fredagen, svensk tid, avgjorde Lake Erie semifinalserien genom att besegra Ontario med 2–1 i sudden death. Anton Forsberg räddade 41 skott och var lagets hjälte tillsammans med tvåmålsskytten Lukas Sedlak som avgjorde matchen 6.25 in i den andra övertidsperioden.

I finalen väntar nu antingen Toronto Marlies – med William Nylander i laget – eller Hershey Bears. Hershey leder med 3–0 i matcher och Toronto måste därmed stå för något extraordinärt för att ta sig till final.

LÄS OCKSÅ: Forsberg i stor intervju i mars: "Har inte bråttom hem"

Mer läsning

Annons