Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett villainbrott i Härnösand

/

Familjen var bortrest över helgen.
När de kom hem till villan på Stafettvägen på söndagseftermiddagen hade de haft inbrott.

Annons

– Vi vill gärna ha hjälp med tips och iakttagelser från grannar som kan ha sett något misstänkt, säger Jan Aller, förundersökningsledare vid Härnösandspolisen.

Det här är det tredje villainbrottet i Härnösand inom loppet av knappt tre veckor.

I förra veckan berättade allehanda.se om Lasse Lundqvist i By, Häggdånger, som fick sitt hus länsat när han uträttade ett ärende i Härnösand mitt på dagen.

Dyrbara smycken, myntsamling, hemelektronik, alkohol och verktyg stals. Till och med kyl och frys hade länsats.

– Det värsta man kan råka ut för, konstaterade Lasse samtidigt som han var i full färd med att röja upp efter inbrottet.

Veckan innan hade en villa på Sehlstedtsvägen länsats när familjen var på sina jobb.

I helgen var det dags igen. Då fick polisen rycka ut till en villa på Stafettvägen i Härnösand sedan villaägarna slagit larm. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan inbrotten.

Familjen hade varit bortresta över helgen och upptäckte att man haft ovälkommet besök då de kom hem på söndags eftermiddagen.

Här var tjuvarna gått grundligt till väga och klippt av larmet för att få jobba ostört.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår. Jan Aller vill nu att fastighetsägare är lite extra vaksamma om kvällar och nätter.

– Meddela grannar om ni åker bort och se till att hålla koll. Dessutom kan det vara på sin plats att inte lägga värdesaker, typ plånböcker och mobiltelefoner, synligt i bostaden, säger han.

Villainbrotten är vanligast under hösten, enligt Brottsförebyggande rådet, Brå. November är den månad då det anmäls flest villainbrott tätt följd av oktober och december.

Under 2012 anmäldes omkring 21 300 bostadsinbrott i hela landet.

Mer läsning

Annons