Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en dieselstöld - nu flyttar Tommy tanken

Tommy Jonsson, Härnösand, har jobbat inom entreprenadbranschen i närmare 40 år, men aldrig råkat ut för en dieselstöld. Inte förrän natten mot måndagen vill säga.

– Det är för djv-ligt på ren svenska. Att folk inte kan skilja på vad som är ditt eller mitt, säger han.

Annons

Dieselstölderna har duggat tätt i Härnösandsområdet under hösten och vintern. Bara under den senaste veckan har det kommunala energibolaget Hemab anmält två stora dieselstölder från en cistern på Saltvikshöjden. När två notoriska dieseltjuvar greps innan julhelgen trodde man att anmälningarna skulle minska. Men icke.

Tommy Jonsson är den senaste i raden som drabbats av otyget. Han äger en traktorgrävare och driver ett litet enmansföretag på Varvsallén i Härnösand. Mest gör han jobb åt Bio Norr och snöröjer vintertid. När Tommy kom till jobbet på måndagsmorgonen förstod han på en gång att allt inte stod rätt till.

– Låset till dörren var trasigt och allt var en enda oreda, berättar han.

På det stängslade området har Tommy en farmartank med diesel. När han synade tanken närmare upptäckte att han att tanklocket var uppbrutet.

– Först trodde jag att de hade tömt tanken, totalt 1 300 liter. Men bara drygt hälften är borta. De måste ha blivit skrämda på flykten och snabbt försvunnit från platsen, tror han.

Tjuvarna har fastnat på en film från en övervakningskamera på området som polisen ska detaljstudera. Efter stölden stannade han kvar på området nattetid och vaktade i tron på att tjuvarna skulle återkomma och slanga det bränsle som blev kvar.

Tommy har jobbat inom entreprenadbranschen i snart 40 år, men aldrig blivit utsatt för några stölder tidigare. Nu överväger han att flytta sin farmartank till en mindre undanskymd plats där tjuvar inte kan operera lika ostört.

Mer läsning

Annons