Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika älskar att sjunga

Annons
Annika älskar att sjunga

Var med i regionfinalen i Sikta mot stjärnorna

Annika Nyströms främsta idol sedan många år tillbaka är Carola Häggkvist.

Annika bor i Härnösand och är snart 31 år, några år yngre än sin idol. Hon har de flesta av hennes skivor och kan hennes låtar utantill. Dessutom imiterar hon henne så bra att hon tog sig till regionfinalen i Sikta mot stjärnorna. Den gick av stapeln Örnsköldsviks Folkets park förra helgen.

Då avgjordes nämligen Norrlandsupplagan av tävlingen för förståndshandikappade, som arrangerades av FUB, Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna.

Två av femton deltagare hade kvalificerat sig från Härnösand. Förutom Annika deltog Camilla Arveberg som gestaltade Magnus Härenstam i sketchen Skidåkaren.

- Vi var åtta som gick vidare, berättar Annika, som slutade som nummer fyra, en insats som hon är jättenöjd med.

Hon imiterade till låten Främling och var klädd som Carola, i gula byxor, gul t-shirt och blus samt ett glänsande bälte runt midjan. Deltagarna fick efter sitt framförande precis som på Sikta mot stjärnorna på TV:n gå fram till en jury för bedömning. Den konstaterade att kläderna stämde väl överens med originalet, Annika hade samma uttryck som Carola, hon fångade rörelsemönstret perfekt, dansade som Carola och musiken stämde också in.

- Folk applåderade, det var kameror och strålkastare överallt, berättar en lycklig Annika Nyström, som inte var speciellt nervös inför framträdandet

Annika Nyström är är född i Södertälje och föddes med Downs syndrom. När hon var nio år flyttade hon till Härnösand.

Sedan nio år tillbaka arbetar hon på Obs sko- och livsmedelsavdelning i Härnösand.

- Jag trivs med arbetet och de tar så väl hand om mig här säger Annika, som varje år brukar lussa för sina arbetskamrater.

Även nästa år tänker Annika vara med i Sikta mot stjärnorna, men vem hon då ska imitera vill hon inte avslöja.

- Det blir en överraskning, säger hon och skrattar.

Men närmast ska hon träna in Luciasånger.

christina almgrenKylslaget arbete.

Annika Nyström, Härnösand, har arbetat på Obs i Härnösand i nio år. Det är kallt att packa upp varorna, därför behövs såväl vantar som ytterjacka. Vid sidan av arbetet ägnar hon sig bland annat åt musik och imitation. Förra helgen deltog hon i Sikta mot stjärnornas regionfinal i Örnsköldsvik, där hon kom på en hedrande fjärdeplats.

Foto: Eleonor Bölenius

Mer läsning

Annons