Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna öppnar blomsteraffär

/
  • Anna Ödmark blev av med jobbet i somras. Nu startar hon blomsteraffär på Storgatan i Härnösand.

Den enes död, den andres bröd.
I somras varslades Anna Ödmark, 26, i samband med blomsteraffären Etage konkurs i Härnösand.
Nu blir hon sin egen - i samma bransch.
– Jag älskar blommor, det är mitt liv, säger hon.

Annons

Förberedelserna pågår för fullt när tidningen hälsar på. Anna har tagit över Mäklarhusets gamla lokaler på Storgatan. Just nu är det bara ett tomt skal och så långt ifrån en grönskande oas man kan komma. Men om tre veckor ska allt vara klappat och klart och de första kunderna tas emot i Hernö Blomsterhandel..

– Det får bära eller brista, jag kan inte tänka mig att jobba med något annat än blommor, säger Anna.

Själv har hon, sin ringa ålder till trots, redan en gedigen erfarenhet av växter av alla de slag. Grunden las på Nordviks lantbruksskola och sedan har Anna byggt på kunskaperna med en kvalificerad yrkesutbildning.

– Det känns väldigt spännande. Vi har märkt av en stor efterfrågan och läget är perfekt, säger hon.

Konkurrensen från stans två andra butiker inom samma bransch kommer att mötas med mycket kärlek och omsorg, berättar hon.

– Vi vill satsa på en egen stil. Jag vill skapa en hemmakänsla i butiken. Bland annat kommer vi att bjuda kunderna på fika när de handlar, säger hon. Här går också att beställa blomsterarrangemang till bröllop, begravning eller andra speciella tillfällen.

Tankarna på att starta eget började i samma stund som hon förlorade jobbet när blomsteraffären Etage gick i konkurs i somras.

– Jag är utbildad florist och har jobbat med det nu några år. Det är väl allas dröm, att starta eget. Och jag älskar den kreativa processen med att skapa med blommor.

Mer läsning

Annons