Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ams satsar extra på Botniabanan

Annons
Ams satsar extra på Botniabanan

Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams, satsar 1,6 miljoner kronor extra per år i fyra år för att klara arbetskraftsförsörjningen till Botniabanan.

- Det är mycket angeläget att snabbt kartlägga och analysera tillgången på arbetskraft till bygget av Botniabanan, säger Ams-chefen Anders L Johansson i en presskommentar.

- En dammsugning av regionen måste göras för att kunna bedöma vilken arbetskraft som finns att tillgå och vilka insatser som krävs av arbetsförmedlingen för att öka den. Det kan handla om att mobilisera arbetskraft från aktivitetsgarantin eller bland de sjukskrivna.

Ams-insatsen ska täcka även andra investeringar i Ådalsbanan och resecentra i anslutning till järnvägarna. Man räknar med att 10.000 årsarbetare behövs totalt i projekten. Länsarbetsnämnden i Västernorrland har uppdraget att hålla i trådarna tillsammans med kollegerna i Västerbotten och alla berörda beställare, entreprenörer, fack, utbildare och myndigheter.

En länsgrupp kommer att tillsättas för arbetet. En särskild projektledare håller på att rekryteras och denne beräknas vara på plats redan inom några veckor.

klas leffler

Mer läsning

Annons