Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älandsbroklass vill delta i framtidsskeppsbygget

Annons
Älandsbroklass vill delta

i framtidsskeppsbygget

Även Härnösands barn och ungdomar har drömmar om framtiden.

Det hävdar klass 4 B på Älandsbro skola som därför söker pengar från kommunen för att delta i Framtidskeppet i Stockholm i juni i år.

Framtidsskeppet är ett projekt för att sprida information om, och inspirera till arbete kring de båda FN-dokumenten Agenda 21 och barnets Rättigheter.

Cirka 3000 barn, ungdomar och vuxna från kommuner och stadsdelar i Sverige och 40 länder i världen inbjuds till Framtidsskeppet.

Framtidsskeppet bygger på att den skapande kraften och inspirationen måste få mer plats i arbetet. I den lustfyllda och kreativa processen föds ofta nya idéer som kan tända gnistor som sprids över världen. Framtidsskeppet handlar om möten över gränser. Nationsgränser, åldersgränder, kulturella gränser. .

Framtidsskeppet handlar i grunden om barns frågor om framtiden. Idag är barn oroliga för rädda för miljöförstöring, krig och utnyttjande av barn .

Framtidsskeppet invigs den 4 juni i Globen med att livssymboler från fem kontinenter förenas av ursprungsfolk och att barn från alla kommuner och länder förenar vatten. Under avslutningen den 5 juni överlämnar astronauter och kosmonauter en guldnyckel till barn som sedan lämnar den vidare till sin kommunchef. Samtidigt som barnen bygger Framtidsskeppet inbjuds vuxna till parallella seminarier.

Kramfors har som enda kommun i Ångermanland tidigare deltagit i dessa framtidisbyggen. Kramfors har liksom Ånge och Timrå fått bidrag från landstinget för att delta. Och nu vill även Älandsbro skola ansluta sig till framtidsbyggarna.

Från föräldrarnas sida hoppas man på att deltagandet i framtidsbygget skall kunna leda till att klassen blev mer harmonisk.

Föräldrarna i 4 B hoppas nu att kommunen ska kunna ställa upp med 55 000 kronor vilket skulle täcka kostnaderna förutom de 20 000 som man får från landstinget.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons