Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK hockey bygger servering

/

AIK Hockey bygger i egen regi en ny servering på Högslättens idrottsanläggning. Föreningen lägger också ner nya avloppsrör.

– Jag bekostar alltsammans själv, säger Tord Fällgren i AIK Hockey.

Annons

Satsningen är godkänd av hyresgästen som är samhällsförvaltningen och hyresvärden kommunfastigheter.

– Det är inget kontroversiellt i det här, säger Clemens Brännström hos kommunfastigheter.

AIK Hockey har tidigare bygget ett eget kansli i den aktuella fastigheten, där har man också har en köksdel. Den flyttas nu ner till entréplanet och lösningen kräver att man också installerar ett nytt avlopp.

– Vi har godkända papper, med bygglov och annat, säger Tord Fällgren. För oss innebär det att vi nu kan erbjuda en bättre plats och att vi även kan erbjuda servering till allmänheten.

Den här typen av initiativ blir mer vanligt runt om i landet. Det finns flera liknande exempel där föreningar själva vill utveckla verksamheten.

– Kommunen har en ansträngd ekonomi och den här typen av initiativ är välkommen. När det gäller Högslätten så är det viktigt att övriga föreningar är positiva. Det har skett ett samråd utan några invändningar, säger fritidschef Håkan Lönnefors.

Kommunfastigheter följer upp arbetena som förhoppningsvis ska vara slutförda innan vintern kommer.

– Vi har en kontrollplan så att det går rätt till. Byggnationerna måste utföras av yrkeskunnig personal, säger Clemens Brännström.

AIK Hockey har förhoppningar om att deras satsning kan ge en lägre hyra.

– Så långt har vi inte kommit i diskussionen med dem, säger Håkan Lönnefors.

Mer läsning

Annons