Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5i12 även i riksdagenföreslår riksdagsmän

Annons
5i12 även i riksdagen

föreslår riksdagsmän

Nu vill riksdagsledamöterna ifrån Västernorrland arrangera en 5i12 manifestation i riksdagshuset. Dessutom vill man också att frågan ska behandlas av Nordiska rådet . Riksdagsmännen vill nämligen ha liknande manifestationer i samtliga nordiska parlament.

Den 5 december hålls varje år manifestationer mot främlingsfientlighet och rasism runt om i landet. 5i12-rörelsen/Internationella klubben i Härnösand har uppmärksammats både i Sverige och utomlands för sitt framgångsrika opinionsarbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Den 5 december 2001 togs ett nytt steg i opinionsarbetet då man initierade en bred manifestation över partigränserna i EU-parlamentet i Bryssel där bland andra Stig Wallin deltog.

Samtliga riksdagsledamöter i Västernorrland gör nu en gemensam skrivelse till talmannen om att en 5i12-manifestation mot rasism också arrangeras i Sveriges Riksdag den 5 december. Samtidigt kommer frågan att tas upp i Nordiska Rådet om liknande arrangemang i övriga nordiska parlament.

- Vi vill som riksdagsledamöter från Västernorrland verka för att 5i12-manifestationen även blir något återkommande i Sveriges Riksdag. Budskapet är oerhört viktigt och vi föreslår därför att riksdagen genomför en manifestation mot rasism den 5 december 5i12. Vår förhoppning är också att representanter för 5i12-rörelsen inbjuds till manifestationen, skriver riksdagsledamöterna från Västernorrland i sitt brev till riksdagens talmän.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons