Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 personer i bussolycka på E4

/

Timrås supporterbuss, med 50 passagerare, åkte vid 20.30-tiden på lördagskvällen av E4 och ned i diket, vid Fröland strax söder om Härnösand.

Annons

För att se tv-inslaget om du använder vår app

Bussen åkte tidigare på lördagskvällen från Umeå, där Timrå spelade mot Björklöven. I bussen fanns 50 personer vid olyckstillfället. Ingen ska enligt polisen ha skadat sig allvarligt.

Timrå skriver så här på sin officiella Twitter: "Spelarna tränger ihop sig i spelarbussen och tar med sig supportrarna från bussen som kört i diket".

Enligt Trafikverket har olyckan haft stor påverkan på trafiken.

Enligt uppgifter från vår reporter på plats var det såphalt vid olyckstillfället. Chauffören försökte att hålla bussen, men det var omöjligt. Han lyckades tvärställa den så att den inte tippade.

Hade bussen tippat på sidan hade det gått mycket värre, enligt räddningsledaren Peter Hellström.

– De hade änglavakt, säger han.

En person har fått lättare skada i axeln.

Enligt Jan Åkerström, som var med på supporterresan, men åkte med en annan buss, fördes en kvinna till sjukhus på grund av chock. Övriga supportrar fick plockas upp av andra bussar, bland annat spelarbussen.

– Det var ett jävulskt oväder. Vi har krypkört hela vägen, och det var nog likadant för den andra bussen, eftersom de inte kom ikapp oss. Som tur var verkar det ändå ha gått bra med alla ombord, säger han.

Mer läsning

Annons