Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

42-åring dömd för gymhot

Den 42-årige Härnösandsbon attackerade vid upprepade tillfällen flera personer oprovocerat på gym i Härnösand. När han inte fick hjälp med en övning hotade han en man som tränade samtidigt till livet.

Annons

Nu döms Härnösandbon till villkorlig dom och samhällstjänst för olaga hot, ofredande och skadegörelse.

Den var i början av februari i år som det brast för den 42-årige Härnösandsbon. Han tränade styrketräning på Golds Gym. Efter en hetsig ordväxling med gymmets ägare hamnade han i dispyt med en av besökarna i lokalen. Det blev en hotfull stämning i träningslokalen och verksamheten stannade av när 42-åringen hotade att ta till knytnävarna. " Jag ska plocka och slå ned dig, ska han enligt åtalet, ha skrikit."

En vecka senare gav sig den åtalade mannen på samma person igen både verbalt och handgripligen. När de möttes på Storgatan spottade han honom i ansiktet och drog honom i luvan på jackan så att tyget sprack.

42-åringen döms även för att ha hotat en gymbesökare till livet på simhallen i Härnösand sommaren 2012 när han inte fick assistans i samband med en övning.

Den 42-årige mannen har i polisförhör förnekat anklagelserna, men flera trovärdiga vittnesmål styrker åtalen menar rätten. Straffet blir villkorlig dom i förening med samhällstjänst i 50 timmar.

Mer läsning

Annons