Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37 åtalas i knarkhärva

37 personer åtalas för inblandning i en knarkhärva i Sundsvall. Tre av dem misstänks ha överlåtit stora mängder amfetamin mellan den 1 augusti 2012 och den 5 april i år.

Annons

Fredagsmorgonen den 5 april slog polisen till mot flera olika adresser i Västernorrland. Sju personer anhölls misstänkta för narkotikabrott, en av dem anhölls i sin frånvaro men greps knappt en vecka senare.

Tillslaget skedde efter en tids spaning, senare kom utredningen att svälla och nu omfattar åtalet hela 37 personer som misstänks för ett stort antal olika brott.

En av de åtalade är en 50-årig man från Sundsvall. Enligt åtalet har han köpt, bearbetat, förpackat, transporterat och förvarat minst 1,2 kilo amfetamin. Till sin hjälp ska 50-åringen ha haft två andra personer, en kvinna och en man, från Sundsvall. Tillsammans ska de tre ha förvarat narkotika och förmedlat kontakter mellan köpare och säljare.

En annan man som åtalas, en 32-åring från Sundsvall, misstänks vara den som sålt över ett kilo amfetamin till 50-åringen.

De flesta åtalade är hemmahörande i Medelpad men några kommer från orter som Härnösand, Kramfors och Gävle.

Mer läsning

Annons