Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33 Skanska-jobb ska bort

Byggföretaget Skanska säger upp ytterligare 14 anställda. Därmed försvinner sammanlagt 33 av nära 50 anställda inom området husbyggnad.

Annons

Den kraftiga neddragningen i Sundsvall gör förstås att man undrar hur det ska bli med Skanskas eget bostadsprojekt i Inre hamnen.

Distriktschefen Björn Wallin säger att det inte påverkas, utan att planeringen för projektet fortsätter som tidigare. Det innebär att det blir intresset för lägenheterna som avgör om bygget kommer i gång nästa år.

Skanska har tidigare i höst flaggat för uppsägningar. En svag byggmarknad har gjort att verksamheten husbyggnad i Sundsvall har gått med förlust de senaste fyra åren.

I slutet av november var den första förhandlingen klar. Den innebar att Skanska ska lägga ner avdelningen Skanska Direkt, som har 19 anställda i Sundsvall och Härnösand.

Skanska Direkt är serviceenheten som jobbar med mindre byggprojekt.

Nu står det också klart att 14 av de 18 återstående byggnadsarbetarna får gå. Kvar blir fyra byggnadsarbetare och tio tjänstemän.

Facket Byggnads ville att äldre arbetare skulle få ett pensionserbjudande. Skanska erbjöd i stället de äldre sex månaders arbetsbefrielse under uppsägningstiden, uppger tidningen Byggnads.

Mer läsning

Annons