Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 liter diesel läckte ut - E4 leddes om i natt

En långtradare skulle bärgas på E4 när diesel läckte ut. "Det gick på tok".

Annons

Det var på lördagskvällen en bärgare tog hand om en långtradare på E4 i södergående riktning i höjd med Utansjö i Härnösands kommun. Tanken till långtradare slogs sönder, och där fanns 600 liter diesel. 200 liter av dem läckte ut på E4, vilket gjorde att en del sanering krävdes. Då läckte 200 liter diesel ut.

– Bärgning av långtradaren gick av någon anledning på tok. Det gick hål på dieseltanken på långtradaren, så vi fick pumpa ut 400 liter diesel från tanken.

Resterande mängden diesel som läckte ut, fick tas upp från vägen. I samband med detta stängdes också E4 av, och trafiken leddes istället om via gamla E4.

– De hade en traktor på plats, lade på en del torvströ. Det blev en enkel sanering, då marken är frusen, dieseln får svårt att tränga ner i marken, säger Kenneth Fredriksson, insatsledare vid räddningstjänsten Höga Kusten/Ådalen.

Arbetet tog några timmar, och under den tiden var också E4 avstängd.

– Vi hade två styrkor på plats, från Kramfors och Härnösand. Vår kembasresurs från Kramfors var också där med en del pumpar, så vi bra med resurser, säger Fredriksson.

SOS Alarm larmades ut vid 22-tiden, och E4 öppnades igen på natten.

Mer läsning

Annons