Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring blev missnöjd - slog polis med knytnäve

Den 20-årige Härnösandsbon blev missnöjd över ett polisingripande och slog en av poliserna med knytnäve i bröstet. Nu har han dömts till skyddstillsyn för våld mot tjänsteman vid Ångermanlands tingsrätt.

Annons

Det var den 1 september ifjol som 20-åringen uppträdde störande och skulle omhändertas av polis i en festlokal på Limstagatan i Kramfors. När han skulle beläggas med handfängsel brast det för honom och han utdelade i vredesmod ett knytnävslag rätt i bröstet på en av poliserna.

Härnösandsbon nekar till brott, men gärningen styrks av flera vittnen. Bland annat har två ordningsvakter pekat ut honom som den som slagit polisen.

20-åringen förekommer sedan tidigare under åtta avsnitt i belastningsregistret, så sent som i mars 2013 dömdes han för två fall av misshandel till fyra månaders fängelse. Tingsrätten konstaterar att risken för fortsatt brottslighet är stor och dömer honom därför till skyddstillsyn med föreskrift att han skall genomgå behandlingsprogram i Frivårdens regi. Han skall också regelbundet lämna urin- och utandningsprov under tiden.

Mer läsning

Annons