Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 tjänster bort - Dokumenthuset läggs ned

Annons
17 tjänster bort - Dokumenthuset läggs ned

Ytterligare jobb försvinner från Härnösand. Denna gång är det Dokumenthuset med 17 anställda som läggs ned.

Företagets centrala ledning informerade personalen om avsikten att lägga ned anläggningen på tisdagen. Varsel väntas sedan de fackliga förhandlingarna slutförts.

Företaget arbetar bland annat med att scanna in deklarationsblanketter. Lokalerna finns i länsstyrelsens byggnad vid Pumpbacksgatan.

- Vi har fått veta att volymen i Härnösand är för liten, säger anläggningsansvarige, Mats Persson, Sollefteå.

- Man har försökt ragga andra jobb, men det har tydligen inte gått att få tillräcklig beläggning för lönsamhet. Det är givetvis mycket tråkigt att en massa människor förlorar sina jobb och att ytterligare arbetstillfällen försvinner från Härnösand.

Dokumenthuset i Härnösand startade 1 november i fjol. Liknande anläggningar finns också i Vänersborg och Östersund. Båda dessa blir dock kvar åtminstone i den här omgången.

Dokumenthuset ägs till 25 procent av VM-data och till 75 procent av Svenska Lagerhus som i sin tur ägs av Finansdepartementet.

Vid informationen till personalen på tisdagen representerades företaget av VD Håkan Nilsson och marknadschef Örjan Persson.

En orsak till att det blivit färre inscanningar av deklarationsblanketter är att allt fler utnyttjar möjligheten att deklarera via Internet.

uno gradin

0611/ 554822

uno.gradin@tidningen.to

Mer läsning

Annons