Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring åtalas för två fall av misshandel

Annons
17-åring åtalas för två fall av misshandel

Han var bara 17 år när han den 31 augusti i fjol misshandlade en invandrare på Stora Torget i Härnösand. Denne fick sina glasögon förstörda, två tröjor sönderrivna samt skador i ansiktet.

Två veckor senare, den 15 september, gav han sig på en för honom helt okänd person utanför Arbetsförmedlingen. Det blev en rå misshandel.

Målsäganden hörde någon komma bakifrån och fråga om han "ville ha en smäll". När han vände sig om small det rejält.

En knuten näve skickade offret i gatan - med huvudet före direkt i asfalten vilket gjorde offret medvetslös för en stund. Då fick han ta emot flera sparkar rakt i ansiktet samt en mot halsen så att halskedjan trycktes in i huden.

Bekanta vaktade sedan honom tills ambulansen kom. På Härnösands sjukhus bedömde man skadorna så allvarliga att han direkt fördes vidare till Sundsvall.

Resultatet av misshandeln blev flera sår i ansiktet, ett blåöga, en uppsvullen näsa, ett sår på halsen, en lös tand, svullnad och blåmärke ovanför tinningen.

Den misshandlade kräver nu totalt 20 899 kronor i skadestånd, där 1500 är för sveda och värk och 19 000 för kränkning. Resterande skall täcka en förstörd tröja.

Det finns vittnen till båda brotten, och det finns även rättsintyg som styrker skadorna.

Den misstänkte hade tydligen inte tagit varning av att han så sent som i juni i fjol dömdes för misshandel och olaga hot.

En 17-åring har alltså på kort tid gjort sig skyldig till allvarliga brott som drabbat personer som inte känner honom. Två fall av misshandel där efterräkningarna kan bli kännbara.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons