Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1500 namn vill rädda Nickebo

/
  • 1500 namnunderskrifter tycker Uno Gradin och Torkel Selin är ett tungt argument för att domkyrkoförsamlingen ska behålla Nickebo.

Aktionsgruppen som vill rädda Nickebo kvar i domkyrkoförsamlingens ägo har fått in fler namnunderskrifter än vad de räknat med.
– Vi hoppades och trodde på 500 namn, men det blev 1500 namnunderskrifter, säger Torkel Selin.

Annons

1500 namn är lika många som röstade i domkyrkoförsamlingen i kyrkovalet förra gången.

– Nu hoppas vi att kyrkopolitikerna lyssnar och ändrar förslaget om en försäljning av Nickebo. Som kyrkopolitiker måste man värna om medlemmarna, säger han.

Namnunderskrifterna ska lämnas över på söndag i samband med den hearing som hålls med de två nomineringsgrupper (partier) som ställer upp i årets kyrkoval 15 september.

Anledningen till att domkyrkoförsamlingen vill sälja sommargården Nickebo vid Södra sundet är ekonomin. Den kostar för mycket att driva helt enkelt anser man.

Gruppen med Torkel Selin och Uno Gradin i spetsen tycker att man nu med 1500 namn fått ett tungt argument för att kyrkopolitikerna ska behålla Nickebo i kyrkans ägo.

– Man kan bara inte strunta i att så många vill ha Nickebo kvar, säger Torkel Selin.

Bland namnen finns flera kända Härnösandsbor, även tunga namn inom den kommunala politiken.

Torkel Selin och Uno Gradin hoppas nu att de som ställer upp i kyrkovalet ger besked om vad de står i frågan i samband med söndagens hearing. De vill att Nickebo blir en valfråga inför 15 september.

– Vill man ha Nickebo kvar så går det. Det handlar om prioritering, säger Torkel Selin.

Uno Gradin och Torkel Selin påpekar i sammanhanget att försäljning av Nickebo kan komma att kosta mer än det smakar om missnöjda medlemmar lämnar kyrkan. Då försvinner intäkter från dem.

Mer läsning

Annons