Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 timmar på dagisklubbades igenom

Annons
15 timmar på dagis

klubbades igenom

Kommunstyrelsen klubbade i går igenom förslaget om att barn till arbetslösa och föräldralediga bara får vistas på förskolorna 15 timmar i veckan mot för som tidigare 25 timmar. Detta med början 1 augusti.

Med kristdemokraterna på sin sida gick förslaget igenom med siffrorna 9-6, och nu blir nästa steg - det definitiva? - att förslaget klubbas av fullmäktige i slutet av maj.

Det här ärendet avgjordes inte utan gny.

- Borgarna är emot att vi vill minska kostnaderna för barn och omsorg. De hade inget eget förslag att komma med, men ändå reserverade de sig, säger kommunstyrelsens ordförande, Ingvar Wiklund (s).

Tidningen har tidigare berättat om förslaget, som - om det går igenom - skulle spara upp emot en miljon kronor åt barn och skolnämnden.

- Borgarna är nu allmänt emot det mesta, men några egna förslag presenterar de inte, tillägger Wiklund.

Jonny Lundin (c) kommenterar uppgifterna så här:

- Det gick ju igenom i ks, och vi har inga synpunkter på det här. Faktum är att vi tidigare framförde det här förslaget, och nu har majoriteten insett att det måste finnas en taxa på den här nivån också.

ï Ni reserverade er inte?

- Om planeringsförutsättningarna ja, och de femton miljonerna från kommundelegationen. Men det var ju redan uppe på arbetsutskottet, och det har ni redan skrivit om, säger Jonny Lundin.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons