Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring sexutnyttjad av sin pappas bekant

Annons
13-åring sexutnyttjad av sin pappas bekant

En medelålders Härnösandsbo åtalades i går för sexuellt utnyttjande av underårig, samt sexuellt ofredande.

Båda brotten ska ha drabbat samma flicka, och det är hennes pappa som gjort polisanmälan. Pappan och den misstänkte är nära bekanta.

Enligt kammaråklagare Lisa Eriksson har den åtalade mannen i sin bostad utnyttjat den 13-åriga flickan när hon sov. Vid det andra tillfället - det sexuella ofredandet - hann det inte gå lika långt eftersom flickan vaknade och skrek när mannen vidrörde hennes ena höft. Då hade hon fyllt 14 år.

Vid båda tillfällena har den misstänkte kommit in i sovrummet berusad. Där låg nämligen den unga målsägaren och sov, och i samma rum låg även hans egen dotter och sov. Flickorna är jämnåriga och kompisar.

Åklagaren har som bevisning uppgifter ur flickans dagbok, samt två videoinspelade förhör med henne.

Flickans pappa skall också höras om vad dottern berättat. Vittnesförhör ska även hållas med en annan person.

För den som döms för sexuellt utnyttjande av underårig finns inget annat straff än fängelse. Maxtiden är fyra år.

De senaste två veckorna har det - som Tidningen berättat - utförts två sexualbrott i Härnösand, där rubriceringen är sexuellt tvång.

I de här fallen är målsägaren 14 år, och polisen håller sedan några dagar tillbaka på med ett omfattande utredningsarbete, och det går sakta framåt, även om det tillstött komplikationer.

- I måndags skulle det ha inletts förhör med flickan, men hon mår dåligt och är inlagd på sjukhus, säger kammaråklagare Lisa Eriksson, som är lottad även på de här två fallen.

Det första utspelades i trakten av småbåtshamnen vid Södra sundet, och det andra ute på Sälsten.

- Det finns misstankar mot ett visst håll, och även en namngiven person. Det är folk ur den nybildade gruppen som enbart ska syssla med sexualbrott som utreder det här, och så fort flickan mår bättre ska vi höra henne, säger Lisa Eriksson.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons